Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Светски дан особа са Дауновим синдромом - 21.март 2024.

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2024 » Светски дан особа са Дауновим синдромом - 21.март 2024.

Поводом обележавања Светског дана особа са Дауновим синдромом, у органзацији Удружења Даун Крагујевац и Савеза Даун Србија у сарадњи са Саветовалиштем за ментално здравље Дома здравља уз подршку града Крагујевца, у Позоришту за децу и младе одржана је манифестација ''Савршени на мало другачији начин''.
Чланови четири удружења из различитих градова Србије извели су драмски приказ ‘’Верујем у љубав’’, а промовисан је и кратак филм и одржано предавање о Дауновом синдрому.

Манифестација има за циљ развијање толеранције, подршку различитости и представљање могућности особа са Дауновим синдромом, којима је на 21 хромозому застала интелектуална способност, али зато имају више емоција, емпатије и радости у односу остале људе.

Манифестација је организована како би се скренула пажња на живот особа са Дауновим синдромом и њихових породица.

Идеју промовисања особа са Дауновим сиднромом реализовала је за ову прилику Татјана Спасић, тренер животних вештина и окупациони терапеут, запослена у Дому здравља Крагујевац. Дому здравља Крагујевац уручена је захвалница јер као институција има велику улогу у побољшању квалитета социјалног живота особа са Дауновим синдромом.






Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће