Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
Свечана Академија поводом 20. година рада Дома здравља Крагујевац

Свечаном академијом у сали Скупштине града, Дом здравља Крагујевац обележио је значајан јубилеј, 20 година рада.

Примарна здравствена заштита формирана је као посебан функционални облик 1966. године у оквиру Медицинског центра Крагујевац, а Дом здравља Крагујевац, основан је 9. септембра 1998. године одлуком Владе Републике Србије. Данас Дом здравља има 28 објеката од којих је 17 сеоских, а о здрављу близу 200 000 осигураника брине 605 запослених који годишње пружи преко два милиона услуга.

На Свечаној академији пред званицама и бројним колегама, представљени су резултати који су остварени у претходном периоду, а директор др Василије Антић говорећи о визији за будућност најавио је и нове пројекте.

На академији су уручена  признања запосленима који су својим радом и залагањем допринели развоју Дома здравља Крагујевац,  као и захвалнице установама, фирмама и појединцима који су донацијама и сарадњом допринели да Дом здравља још успешније обавља своје задатке у спровођењу здравствене заштите.

Обележавању две деценије успешног рада присуствовала је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, као и представници градске управе, пословни партнери  и запослени у Дому здравља Крагујевац.
Кликните за увећање
Cela vest
Захвалнице службама Дома здравља Крагујевац
У организацији Образовно културне заједнице Рома “Романипен“ уз подршку града Крагујевца у оквиру пројекта Материјална подршка за укључивање и опстајање ромске деце и ученика на нивоу обавезног редовног система образовања, а поводом обележавања десет година постојања, за малишане ромске националности који полазе у припремни предшколски програм и у први разред основне школе обезбеђени су школски прибори, ранчеви и радне свеске. У просторијама Црвеног крста малишанима су уручени прибори.
У име града, будуће прваке, предшколце и њихове родитеље поздравио је и пожелео срећан почетак школовања проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање, а организацији “Романипен“ успешних десет година рада. До сада је кроз овај програм подршке прошло око хиљаду ромских малишана, а за десет година рада реализовано је много успешних пројеката, програма и активности у оквиру њих и то све захваљујући подршци локалне самоуправе, других релевантних институција и појединаца који су помогли у социјално-образовној инклузији Рома и ромске деце.
Тим поводом уручене су захвалнице представницима институција и појединцима.
За добру сарадњу захвалнице су испред Дома здравља Крагујевац добиле Служба за здравствену заштиту предшколске деце и Превентивни центар.Кликните за увећање
Cela vest
29.08.2018. - Превенција наркоманије у школама
У организацији Комисије Владе Републике Србије за борбу против наркоманије и Института за јавно здравље Крагујевац, поводом спровођења Програма превенције наркоманије у школама, на Факултету медицинских наука, одржана је једнодневна обука. Едукације на тему  нових психоактивних супстанци, њиховој злоупотеби, доступности, штетности конзумирања, болести зависности, за тимове Шумадијског, Моравичког, Златиборског, Рашког и Поморавског округа одржали су еминенти стручњаци из ових области.
Министарсво здравља Републике Србије са републичком Комисијом за борбу против наркоманије у школама, основало је 48 тимова на нивоу свих округа. Након одржаних едукација тимови састављени од здравствених и социјалних радника, психолога, педагога, представника полиције, тужилаштва, канцеларија за младе, по јединственој методологији примењиваће обуке у свим школама у Србији. 
Циљ је да се цео тим обучи и заједничким ставом и програмом ојача свест младих на тему штетности употребе дрога. Поред едукације о штетности психоактивних супстанци, циљ је да  се промовишу здрави стилови живота и да се представе примери успешних младих људи који су радом, трудом и упорношћу дошли до резултата. 
Испред Дома здравља Крагујевац едукацији су присуствовале специјалисти педијатрије др Мирјана Илић и др Данијела Марушић, као и специјалисти психијатрије др Бранка Јестровић и др Душица Пауновић. 
 Кликните за увећање
Cela vest
12.08.2018. Међународни дан младих
Поводом Међународног дана младих, 12.08.2018. године са почетком у 18,30 сати у Великом парку (на фудбалском терену код ресторана „Кош“), Дом здравља Крагујевац у сарадњи са својим партнерима, Институтом за јавно здравље, Црвеним крстом, Студентском организацијом ИФМС-а, фудбалским клубом „Вашариште“, Удружењем за борбу против дијабетеса, организовао је бројне здравствено-васпитне активности.
Испред Дома здравља Крагујевац у акцији је учествовао тим Саветовалишта за младе, Александра Јоксић психолог, Данијела Милојевић меицинска сестра, и др Видосава Жубринић. Акција је пропраћене од стране медија, а изјаву поводом обележавања овог дана дала је психолог Александра Јоксић.
Тим Саветовалишта за младе током читаве године спроводи бројне здравствено-васпитне активности посвећене младима у виду јавних манифестација, предавања, трибина, радионица.
Важно је препознати младе и њихову посебну и важну улогу у друштву. Млади су садашњост и будућност друштва, ресурс иновација и покретачка снага развоја друштва. Због тога је неопходно континуирано и систематско улагање у развој младих и успостављање партнерског односа младих и државе како би се повећало активно учешће у друштву, подстакла друштвена интеграција и обезбедила укљученост младих у развој омладинске политике.Кликните за увећање
Cela vest
Стратегија одрживог развоја града Крагујевца

У оквиру израде Стратегије одрживог развоја за период од 2018. до 2028. године, у организацији града Крагујевца и Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља одржана је радионица на којој су представљени алати односно начин на који ће сви заинтересовани моћи да доставе пројекте за реализацију Стратегије. Тиме се ушло у завршну фазу која је најинтересантнија, а уједно и најтежа.
После годину дана рада на изради Стратегије одрживог развоја града Крагујевца ревидирана је визија, дефинисани су приоритети и стратешки циљеви.
Позив за достављање пројеката је упућен свим организацијама, институцијама, предузећима и невладином сектору, од којих се очекује да представе идеје и своје виђење развоја Крагујевца у наредних десет година од инфраструктуре па до софт програма. Рок за достављање пројеката је крај септембра. Испред Дома здравља Крагујевац на радионици су присуствовале, a као чланови одређених Тематских радних група у оквиру одређених приоритета, др Нада Миловановић, помоћница директора за медицинску делатност и Надежда Ристић, правница.
Приказано 1 - 5 од 77 вести | Страна 1 од укупно 16
 

Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina

Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће