Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
Наш оториноларинголог на Конгресу у Барселони

У периоду од 07. до 11. октобра 2017. године у Барселони је одржан IV Конгрес Европске Конфедерације за оториноларингологију и хирургију главе и врата(4th Congress of European ORL-HNS). Скуп је окупио преко хиљаду активних учесника, еминентних стручњака у оториноларингологији, али и више хиљада лекара специјалиста и лекара на специјализацији из оториноларингологије и максилофацијалне хирургије.

Активни учесник овог престижног скупа била је и оториноларинголог Дома здравља Крагујевац Прим. др Слађана Симовић, која је представила своју студију спроведену у Дому здравља Крагујевац, Студија случајева и контрола о придружености сензоринеуралног оштећења слуха код болесника са дијабетес мелитусом тип 2. ʺCase control study of association between sensorineural hearing loss and type 2 diabetes mellitus".
Кликните за увећање
Cela vest
15.11.2017. Превентивни прегледи у обданишту "Лептирић"

Реализована је договорена акција  у оквиру редовних активности Превентивног центра Дома здравља Крагујевац.Тим Превентивног центра је обавио превентивне прегледе запослених у ПУ "Нада Наумовић" у обданишту "Лептирић" који су обухватили следеће активности: мерење нивоа шећера у капиларној крви, мерење крвног притиска, антропометријска мерења као и утврђивање висине ризика за дијабетес тип  и кардиоваскуларног ризика. Прегледано  је 20 васпитачица и медицинских сестара, а приказана им је и изложба поводом обележавања Светског дана борбе против дијабетеса.
Циљ акције је промоција здравих стилова као и указивање на значај превентивних прегледа у спречавању и раном откривању хроничних незаразних болести.
Кликните за увећање
Cela vest
14.11.2017. Oбележавање Светског дана борбе против дијабетеса

Светски дан борбе против дијабетеса представља највећу светску кампању у борби против ове болести са циљем подизања свести јавности у вези значајног јавно здравственог проблема. Дијабетес се данас убраја међу најчешћа обољења у свету, а то се објашњава модерним стилом живота и повећањем спољашњих узрочних фактора међу којима најзначајније место имају гојазност и одсуство физичке активности.
Светски дан борбе против дијабетеса обележава се сваке године 14. новембра са циљем да се скрене пажња и интерењсовање јавности на могућност примарне превенције ове болести, као и на сложеност њених здравствених и социјалних последица. Ове године Светски дан борбе против дијабетеса обележава се под слоганом „Жене и дијабетес - наше право на здраву будућност“.
Светски дан борбе против дијабетеса  Дом здравља Крагујевац обележио је низом активности које су се реализовале у ТЦ Плаза у сарадњи са Удружењем за борбу против шећерне болести и Институтом за јавно здравље, а обележавању су се придружили и дечија играоница „Бамбино“, као и деца из фудбалског клуба „Вашариште“.
На штанду Дома здравља грађани су могли бесплатно да измере ниво шећера у крви и да се посаветују са лекаром о степенима ризика, здравим навикама и физичким активностима. Правилна исхрана, дозирана и континуирана физичка активност, контрола стреса, живот без дуванског дима и познавање историје болести у породици представљају основе предуслове превенције ове болести.
Акцију је била посећена и пропраћена од стране локалних медија.
Кликните за увећање
Cela vest
14.11.2017. Лекарска слава Свети Врачи

У Дому здравља Крагујевац свечано је обележена је лекарска слава Свети Врачи Козма и Дамјан. Домаћини ове године били су запослени у Служби за здравствену заштиту одраслих у здравственој амбуланти број 2, а колачар др Весна Ранђеловић, шеф амбуланте.
Обред резања славског колача обављен је у присусутву свештеника,  директора др Василија Антића, заменика директора др Славице Лончар, помоћнице директора др Наде Миловановић, главна сестра Дома здравља вмс. Наташа Милојевић, лекара, сарадника, медицинских сестара и немедицинског особља из Дома здравља као и многобројних гостију из других установа. У пријатној и домаћинској атмосфери са поруком и жељом за здравље, срећу, успех и напредак свим запосленима и свим нашим пацијентима, колач за наредну годину предат је др Ивици Магдићу, начелнику службе за здравствену заштиту жена.
Кликните за увећање
Cela vest
13.11.2017. Редовна спољна провера квалитета стручног рада

У оквиру редовне спољашње провере квалитета рада у огранку Дома здравља Станово спољашњи надзорници прим.др Предраг Поповић и мр.сц.Зоран Вучковић обавили су надзор у области социјалне медицине и лабораторијске дијагностике.
проф.др Јасмина Кнежевић, проф.др Зоран Игрутиновић, извршили су надзор огранка Бресница у областима педијатрије, за предшколски и школски узраст, док је проф. др Мирјана Варијачић обавила надзор у области гинекологије.
У  специјалистичко консултативној служби  др Тамара Умељић Сочевић, доц.др Ненад Петровић и др Сања Милојевић обавили су стручни надзор из области дерматовенерологије, офтамологије и радиолошке дијагностике. Извештај установи о стручном надзору биће накнадно достављен.
Приказано 1 - 5 од 125 вести | Страна 1 од укупно 25
 

Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina

Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће