Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
08 - 18ч

Недељом
(дежурни објекти)
08 – 18ч

Радно време по службама

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

У Дому здравља Крагујевац ће од 20.11.2012. године започети вакцинација против сезонског грипа. Добијено је преко Института за јавно здравље Крагујевац 9000 доза вакцина. Добијена је тровалентна, сплит вакцина произвођача Sanofi Paster са сертификатом Агенције за лекове и медицинска средства Србије, против типа А H1N1, A H3N2 и B вируса грипа, према препорукама СЗО.

Вакцине су дистрибуиране у све пунктове опште медицине, у Службама за здравствену заштиту предшколске и школске деце и здравствену заштиту студената. Вакцине ће моћи да добију и стара и непокретна лица преко Службе за кућно лечење, а на позив јавних установа мобилна екипа Центра за превенцију вршиће вакцинацију на терену.

Вакцинација против сезонског грипа предстваља најбољу превенцију против обољевања и првенствено се спроводи код пацијената са хроничним поремаћајима плућног и кардиоваскуларног система, метаболичким поремећајима( шећерна болест), бубрежном инсуфицијенцијом и код лица старијих од 65 година. Потребно је да се пацијенти јаве свом изабраном лекару, како би након прегледа и савета у вези евентуалних контраиндикација, добили налог за давање вакцине, која је бесплатна.

Вакцинација се пропоручује по епидемиолишким индикацијама и експонираним категоријама становништва- особама смештеним и запосленим у установама социјалне заштите, геронтолошким центрима, запосленима и смештенима у установама које обављају здравствену делатност, као и за лица запослена у јавним службама која су у ризику.

 

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће