Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Теренска вежба “Србија 2018“

Теренска вежба “Србија 2018“

Дом здравља Крагујевац активно је учествовао у вежби „Србија 2018“ одржаној у периоду од 09.-11. октобра 2018.године. Вежба је реализована кроз сарадњу Евроатланског центра за координацију активности одзива у случају катастрофа при НАТО  (Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre -EADRCC) и Министарства унутрашњих послова Србије. Вежба у којој је учествовало око 2000 људи из скоро 40 земаља, као и неколико интернационалних организација попут ЕU и Црвеног крста, одржана је на неколико локација.

Три екипе Дома здравља Крагујевац, у свакој по лекар, техничар и возач, распоређене су на пункт у Аранђеловцу, те су као једине медицинске екипе успешно збрињавале и организовале транспорт повређених у природним катастрофама до румунске пољске болнице. Током три дана, колико је трајала вежба, медицинске екипе крагујевачког Дома здравља, збринуле су преко 90 пацијената, повређених у различитим симулираним ванредним ситуацијама, природним катастрофама, хемијско-биолошким акцидентима, земљотресима, као и удесима са више повређених.

Циљ одржавања вежбе био је побољшање компатибилности у међународним операцијама у случају катастрофе, као и тестирање вештина екипа које би прве изашле на терен у случају ванредне ситуације, у чему су се екипе Дома здравља Крагујевац одлично показале.

Екипе које су биле испред Дома здравља Крагујевац чинили су: др Радмила Обрадовић, прим др Наташа Протулипац, др Александра Безаревић, вмс Сања Николић Панић, мс Данијела Витковић, мт Малиша Милошевић и возачи Дејан Марковић, Бранко Матић и Ненад Савковић. Подршка екипама на терену биле су Координатор активности на терену др Нада Миловановић и лице за комуникацију у Локалном штабу вежбе Прим. др Славица Лончар. 

Целу вежбу за случај реалних повреда обезбеђивала је и једна екипа Завода за хитну медицинску помоћ Крагујевац, којој се Дом здравља овом приликом посебно захваљује, као и Управи за ванредне ситуације МУП-a Крагујевца.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће