Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Међународни дан медицинских сестара - 12.05.2021.

Glavni meni » За запослене » Актуелности » 2021 » Међународни дан медицинских сестара - 12.05.2021.

Међународни дан медицинских сестара обележава се у целом свету сваке године 12-тог маја, у спомен на рођење Флоренс Најтингел, британске медицинске сестре, зачетнице модерног сестринства као признате професије.
Сваке године Међународнo веће сестара (ICN) препоручи тему коју ће медицинске сестре широм света истраживати током године. Овогодишња тема дефинисана је под слоганом „Сестринство – глас који води – визија здравстене будућности “.
Током борбе са пандемијом COVID 19 здравствени системи и здравствена заштита глобално су се нашли пред великим изазовом. У фокусу система су здравствени радници који раде под огромним притиском дајући свој максимум да амортизују слабости здравствених система широм света. Суочавање са глобалним недостатаком медицинских сестара, стрес и сагоревање на послу , борба са COVID 19 инфекцијом и губитак живота многих здравствених радника указују на највеће слабости здравстствених система .
Током 2021. године у целом свету Међународно веће сестара скреће пажњу на значај медицинских сестара/техничара, на њихов делокруг рада у здравственом систему као и потребу за улагањем у професију медицинских сестара/техничара.
Хероине и хероји нашег времена, срећан вам Mеђународни дан медицинских сестара.

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће