Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
Акција бесплатних офтамолошких прегледа
По препоруци Министарства здравља Републике Србије, децембарски превентивни прегледи у Дому здравља Крагујевац одржани су у недељу, 16. децембра 2018. године, у периоду од 08:00 до 16:00 часова, а грађани су могли без заказивања да одраде преглед код офтамолога. Преглед је подразумевао преглед вида, мерење очног притиска и контролу очног дна. На прегледе се одазвало 77 грађана. Акцију у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу спроводи Министарство здравља. Све превентивне акције имају за циљ да подсете наше грађане на значај превенције и очувања здравља.

 
Кликните за увећање
Cela vest
Oбавештење за пацијенте

Акција бесплатних превентивних прегледа за пацијенте који нису имали прилику да их ураде до сада,  коју је покренуло Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, биће настављена у недељу, 16. децембра од  8 до 16 часова.

Том приликом, Дом здравља Крагујевац организује за све своје суграђане, и оне без здравстене картице односно здравственог осигурања, да без заказивања термина ураде офтамолошки преглед у Специјалистичко – консултативној служби у улици Змај Јовина бб.

Дом здравља Крагујевац и овом приликом  позива грађане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.
Кликните за увећање
Cela vest
Донација техничке опреме Дому здравља Крагујевац
У овиру пројекта "Креирање услова за развој свеобухватног система ране интервенције код деце на раном узрасту у Србији", који се реализује уз подршку УНИЦЕФ-а, Фондације за отворено друштво и Београдског психолошког центра, Дом здравља Крагујевац добио је неопходну техничку опрему за рад Развојног саветовалишта. Опрема се састоји од покретне камере са сталком, лап топа и пратеце опреме, која ће се убудуће користити за обављење интервјуа са децом и родитељима како у саветовалишту тако и на терену у примени ране интервенције. Потписивању уговора и преузимању опреме у просторијама УНИЦЕФа присуствовали су заменица директора Дома здравља Прим. др Славица Лончар, Марина Марковић логопед, Дејан Стевановић информатичар и Данијела Петровић ПР Дома здравља Крагујевац.Кликните за увећање
Cela vest
Промоција пројекта „Центар за деменцију“
У оквиру пројекта који финансира Европска унија „Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу“, а спроводе га Геронтолошки центар Крагујевац и Дом здравља Kрагујевац, уз подршку Министарства финансија, одржана је промоција пројекта „Центар за деменцију“.
Реализација пројекта „Центар за деменцију“ која је трајала 18 месеци имала је за циљ да побољша квалитет живота особа оболелих од деменције и чланова њихових породица и превенира њихов смештај у институције.
Као резултат пројекта у Крагујевцу је основан Дневни центар за деменцију, а у току је припрема документације за изградњу 100 квадратних метара простора за дневни боравак за особе са деменцијом.
Истраживања старосне струкуре Срба, потврђују да ће бити све више дементних у Србији, зато је битно прве знаке деменције уочити на време.
Након уводног обраћања Јелене Миловановић вд директорке Геронтолошког центра, о деменцији као популационом тренду говорила је Проф. др Славица Ђукић – Дејановић министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, а о значају активне сарадње установа социјалне и здравствене заштите на државном и локалном нивоу др Гордана Дамњановић – чланица Градског већа за социјалну и здравствену заштиту.
Испред Дома здравља Крагујевац промоцији су присуствовали помоћница директора за медицинску делатност др Нада Миловановић, правник Нада Ристић и др сци. мед. Верољуб Кнежевић – начелник службе лабораторијске дијагностике.Кликните за увећање
Cela vest
Обележавање Светског дана борбе против АИДС-а
Поводом обележавања Светског дана борбе против АИДС-а у сали Хотела “Зеленгора“ у организацији Омладине ЈАЗАС-а уз подршку града Крагујевца, одржана је стручна конференција на тему “Сазнај свој статус“. Стручњаци из области медицине говорили су о превенцији, инфекцији ХИВ-ом и болести СИДЕ (синдрома стеченог имунолошког дефицита), о статистици на локалном нивоу и досадашњим заједничким активностима здравственог система, локалне самоуправе и организација из невладиног сектора. На територији Шумадијског округа и у Крагујевцу од 1985. године до данас регистровано је 84 ХИВ позитивних особа, а у 2018. години регистроване су 4 ХИВ позитивне особе.
Циљ обележавања Светског дана борбе против АИДС-а јесте промоција добровољног поверљивог саветовања и тестирања да би нестао страх од тестирања који постоји, да бисмо указали да данас не постоје ризичне групе већ само ризично понашање и да сваки сексуални однос без заштите јесте ризик сам по себи и утицало на смањење стигме и дискриминације према особама са ХИВ-ом.
Испред Дома здравља Крагујевац конференцији је присуствовала др Бисенија Радивојевић из Одељења за здравствену заштиту студената која је истакла да су студенти као једна од вулнерабилних група под повећаним ризиком и да се са њима континуирано ради на едукацији о значају превенције полно преносивих болести и ХИВ инфекције.
На конференцији је истакнуто да ће Дом здравља и Омладина ЈАЗАС-а наставити сарадњу у наредном периоду кроз чешће организовање добровољног саветовања и тестирања студената у простору Одељења за здравствену заштиту студената и заједнички радити на едукацији кроз организовање акција и предавања на факултетима.
Дом здравља Крагујевац и Омладина ЈАЗАС-а су потписали и меморандум о сарадњи што ће унапредити рад на превенцији и смањењу ризика код младих.
Увече је организована акција добровољног саветовања и тестирања испред ТЦ Плаза у којој је испред ДЗ Крагујевац учествовала др Бисенија Радивојевић.Приказано 1 - 5 од 128 вести | Страна 1 од укупно 26
 

Arhiva 2017. godina
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina

Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће