Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Превентивни центар

Linkovi » Превентивни рад » Превентивни центар

Координатор Центра за превенцију: прим др Видосава Жубринић
Адреса: Змај Јовина бр.30 (1.спрат изнад АТД-а)
Телефон: 034/ 372-872

У оквиру Пројекта "Унапређење превентивних здравствених услуга у Србији" Министарства здравља РС и Европске Уније посредством ЕАР-а, у Дому здравља Крагујевац је свечано отворен Центар за превенцију 14. фебруара 2007. године.
Након истраживања спроведеног 2004. године "Процена превентивних здравствених услуга у Србији" и студије "Оптерећење друштва болестима у Србији", установљено је да 80% становништва умире од тзв. масовних незаразних болести - обољења срца и крвних судова, шећерне болести, рака дојке, грлића материце и дебелог црева. Уколико се на време открију, ове болести су потпуно излечиве. Међутим, без здравствено-васпитног рада и едукације на том пољу, одлазак код лекара је остављен тек за време када је болест већ доспела у поодмаклу фазу. Због тога је главни циљ овог Пројекта био подршка регионалним домовима здравља у отварању и организацији рада центара за превентивне здравствене услуге, пре свега намењених здравом, радно активном становништву, у доби од 19 - 65 година.

У Центру за превенцију постоји Превентивно - саветовалишна јединица, у оквиру које раде 2 лекара и 1 виша медицинска сестра (ВМС)
Лекари:
- прим др Видосава Жубринић,
- др Биљана Рељић
ВМС:
- Љиљана Диздаревић

У просторијама Центра за превенцију одвија се и психофизичка припрема трудница за порођај.
Све услуге Центра за превенцију су бесплатне и ослобођене су плаћања партиципације.
Неопходно је са собом понети оверену здравтсвену књижицу.
Ако желите да сачувате своје здравље - дођите у Центар за превенцију!

Кликните за увећање
7. април 2017 – Светски дан Здравља – “Депресија – Хајде да Разговарамо”
Сваке године обележава се 7. април, Светски дан здравља, као један од значајних датума из Календара јавног здравља. Ове године Светски дан здравља посвећен је депресији и обележава се под слоганом „Депресија – хајде да разговарамо”.Кликните за увећање
07.04.2016. Светски дан здравља
Светски дан здравља (7.април), ове године се обележава под слоганом: „Победи дијабетес“.Приказано 1 - 2 од 2 вести | Страна 1 од укупно 1

< Previous 1 Next >

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће