Радно време:
Понедељак – Петак
07 – 20ч

Суботом
07 -20ч

Недељом и празником
(дежурни објекти)
07 – 19ч

Радно време по службама

Актуелности

Актуелности
Кликните за увећање
Cela vest
16.09.2017.г. САЈАМ ЗДРАВЉА - ДРУГИ ДАН
Другог дана Сајма здравља запослени Дома здравља били су на располагању својим суграђанима који су, као и претходног дана, на нашем штанду добили низ бесплатних превентивних прегледа, савете везане за очување и унапређење здравља, учествовали у скрининзима на кардиоваскуларне болести, дијабетес и депресију, обавили прегледе код дерматолога и добили различите здравствено-едукативне материјале. Mлађи посетиоци добили су савете о очувању репродуктивног здравља у разговору са тимом Саветовалишта за младе.
У ова два сајамска дана велики број наших суграђана посетио је штанд Дома здравља и на тај начин нам указао своје поверење, па им се овим путем захваљујемо.
Менаџмент и запослени Дома здравља се такође захваљују и главном организатору овогодишњег Сајма здравља, господину Дејану Вељковићу, на изузетној сарадњи.Кликните за увећање
Cela vest
15.09.2017.г. САЈАМ ЗДРАВЉА - ПРВИ ДАН
Првог дана сајамске манифестације посетиоци Сајма могли су да послушају предавање које је одржала прим др Видосава Жубринић, координатор Превентивног центра Дома здравља, а на тему "Могућност превенције и контроле шећерне болести ".
У веома пријатној атмосфери заинтересовани посетиоци имали су могућност да сазнају који су то ризици код особа оболелих од дијабетеса за настанак компликација и озбиљних пратећих болести, како препознати прве симптоме и на шта треба обратити пажњу. Упознати су са значајем контроле шећера у крви, регулацијом телесне тежине, правилне исхране, као и редовним узимањем терапије. Посетиоци су на штанду Дома здравља, бесплатно одређивали вредност шећера у крви, обављали разговоре са запосленима у Саветовалишту за дијабетес, и дељен им је здравствено едукативни материјал. Кликните за увећање
Cela vest
15.09.2017.г. САЈАМ ЗДРАВЉА - ПРВИ ДАН
На Шумадија сајму, 15.септембра, свечано је отворен други по реду Сајам здравља. Ову дводневну манифестацију отворила је др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту, а присутнима су се поред организатора Дејана Вељковића, обратиле заменик директора Дома здравља прим др Славица Лончар и директорка Геронтолошког центра др Весна Ранђеловић.
Првог дана сајамске манифестације на штанду Дома здравља наши суграђани могли су да се послуже ''чашом здравља'', да обаве бесплатно мерење шећера у крви, измере вредност крвног притиска, проценат масног ткива у организму, да учествују у скринингу на кардиоваскуларне болести и дијабетес типа 2, као и да обаве разговор са гинекологом Дома здравља. Тим Саветовалишта за ментално здравље радио је скрининг на депресију. Саветовалиште за младе и Развојно саветовалиште организовали су радионице за наше млађе суграђане. Патронажне сестре су обавиле едукацију о значају дојења. Посетиоцима је подељен и здравствено едукативни материјал везан за наведене теме.
Драги суграђани, позивамо Вас да у суботу, 16.09.2017.г. посетите штанд Дома здравља на сајму и у опуштеној атмосфери, добијете корисне савете за ваше здравље и здравље ваше породице.Кликните за увећање
Cela vest
KOНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ САЈМА ЗДРАВЉА
Конференција за медије поводом другог Сајма здравља одржала се у сали скупштине града 14.09.2017.г. Ово је други по реду Сајам здравља, који уз подршку града Крагујевца организује Dream factory.
Заменик директора др Славица Лончар на конференцији за медије најавила је активности Дома здравља на сајму. Посетиоци ће бити у прилици да обаве низ бесплатних превентивних анализа крви и прегледа који се могу обавити на терену: капиларно одређивање вредности шећера у крви, мерење висине крвног притиска, утврђивање висине ризика за дијабетес типа 2, ризика обољења од кардио-васкуларних болести, одређивање степена ухрањености и друге анализе. Медицински стручњаци Дома здравља, на чијем ће штанду и моћи да се обави највећи део ових анализа обављаће бесплатне прегледе младежа дерматоскопом, промовисати дојење и скрининг малигних болести код жена. Тим Саветовалишта за ментално здравље радиће скрининг на депресију, а у циљу ослобађања страха код деце од белих манитила биће организована радионица Дечији кутак “Болница за медведиће, јежиће и остале другаре“.Кликните за увећање
Cela vest
НОВЕ АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА "ЛУНА"
Удружење „Луна“ које се бави особама са менталним сметњама и женама оболелим од карцинома дојке, у свој рад укључиће још једну рањиву групу, а то су особе са деменцијом и чланови њихових породица. Нове активности реализоваће се уз подршку Кабинета министра без портфеља за демографију и популациону политику, града Крагујевца, Клинике за психијатрију КЦ Крагујевац, Дома здравља Крагујевац и Асоцијације Трентино за Балкан.
На скупу одржаном 12.09.2017. године у просторијама удружења, др Славица Ђукић Дејановић истакла је да је Влада Србије 2017. годину прогласила годином међугенерацијске солидарности, а та солидарност се, према њеним речима, у Крагујевцу, и удружењу "Луна", заиста види. У Крагујевцу има око хиљаду особа за које је регистровано да болују од деменције, а удружење 'Луна' окупља стручњаке Клиничког центра из Крагујевца, Дома здравља и људе из локалне самоуправе да се баве питањем старих и да им помогну.
Рад удружења "Луна" подржала је и градска управа, а чланица већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић рекла је да се та подршка огледа у међусекторској сарадњи и финансијској подршци.
Дом здравља Крагујевац пружа активну подршку раду удружења. Психијатар др Сузана Перовић, која помаже члановима "Луне" од оснивања тог удружења, рекла је да ће пацијенти и чланови њихових породица моћи да се обрате Саветовалишту за ментално здравље, где ће добити све потребне информације о раду "Луне". Осим помоћи пацијентима, биће организоване и едукације и предавања за породице оболелих од Алцхајмерове болести, на којима ће они чути како најбоље да се брину о својим болесним укућанима. Она је навела да званична статистика Дома здравља показује да је 2014. године у Крагујевцу регистровано 630 пацијаната, а очекује се да до краја 2017. године тај број буде око 1100 оболелих . Сви заинтерсовани могу потражити савет у “Луни“ са или без упута. Подршку удружењу "Луна" пружили су директор и заменик Дома здравља Крагујевац, др Василије Антић и др Славица Лончар.Приказано 1 - 5 од 82 вести | Страна 1 од укупно 17
Arhiva 2016. godina
Arhiva 2015. godina
Arhiva 2014. godina
Arhiva 2013. godina

Arhiva 2012. godina
Arhiva 2011. godina
Arhiva 2010. godina

Здравље је наше највеће благо

Ми смо ту да Вам помогнемо да унапредите Ваше здравствено стање и пребродите тешкоће